Sim only zonder en met telefoon

Bij een sim only betaal je elke maand een vastgesteld tarief. Een sim only wordt door de meeste telecomproviders aangeboden. Bij de ene telecomaanbieder zijn er vaste bundels verkrijgbaar en bij de andere kun je zelf de belminuten, sms en internet mb’s wijzigen naar je wensen. Je hebt belminuten waarvan je gebruik kunt maken om mee te bellen, smsjes om mee te sms’en en een aantal internet mb’s om mee te internetten. Wat de verdeling van deze zijn verschilt per abonnement. Dit kun je lezen op de website van de provider of op bijvoorbeeld simonlyinternet.org.

Sim only met telefoon

Het voordeel van een sim only abonnement met een losse telefoon is dat het goedkoper is. Je betaalt niet iedere maand voor de telefoon die verwerkt is in het abonnement. Meestal is er ook een opslag zodat de aanbieder er goed aan verdiend. Het is voordeliger in veel gevallen om een telefoon zoals een iPhone met een sim only te kopen. De iPhone koop je dan als los toestel. Dit kost in eerste instantie meer omdat je de telefoon ineens moet betalen. Je betaalt dan echter wel veel minder per maand waardoor je op de lange termijn veel geld bespaard.

Simlock

Voordat je de telefoon koopt met een sim only moet je er zeker van zijn dat je mobiel simlockvrij is. Wanneer de mobiel niet simlockvrij is dan is het niet mogelijk om het sim only abonnement te gebruiken. Wanneer de mobiel al gebruikt maakte van hetzelfde netwerk dan is de simlock niet van belang. De telefoon kan dan gewoon gebruik maken van het netwerk dat het eerder ook deed. Wanneer de mobiel ouder is dan een jaar dan kun je de mobiel heel makkelijk en zonder problemen simlockvrij laten maken door de telecomaanbieder. Een belletje is meestal voldoende met het verzoek om de simlock eraf te halen. Dit kost doorgaans niets.

Previous post: